De kerk aan de Tolberterstraat bestaat uit een mix van Leeksters en import, van wie velen al jaren met plezier in deze omgeving wonen en werken. Het merendeel van de mensen bestaat uit gezinnen (met kinderen). Jongeren trekken voor opleiding en werk naar Groningen en andere steden. Sommigen van hen zien we na een aantal jaren terugkomen. Veel gemeenteleden hopen hier oud te worden. Qua werk en opleiding is de gemeente heel gemĂȘleerd.

Leden van de gemeente komen vooral uit de dorpen Boerakker, Leek, Midwolde, Nietap, Tolbert en Zevenhuizen. Vanwege de grootte (+1100 leden) is de gemeente verdeeld in acht wijken. Binnen de wijken wordt naar elkaar omgekeken en worden activiteiten georganiseerd om de onderlinge band te verstevigen en elkaar in het geloof op te bouwen. Denk hierbij aan onderlinge ontmoeting op de avondmaalszondagen en aan bijbelstudiegroepen.

De gemeente is een Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) en maakt deel uit van een landelijk kerkverband. Leden van deze kerken bewegen zich met veel gemak in de samenleving en willen daar hun verantwoordelijkheid nemen (bijvoorbeeld in de politiek). De laatste jaren zoeken ze het contact met andere kerken. Het is hun wens bekend te staan als mensen die willen helpen en mensen die open zijn over hun geloof in Jezus Christus.